DIGITAL SKILLS HUB AKADEMİ HİZMETLERİ NASIL YÖNETİLİR SERİSİ 1:
Şubat 29, 2024DIGITAL SKILLS HUB AKADEMİ HİZMETLERİ NASIL YÖNETİLİR SERİSİ 3:
Haziran 1, 2024Daha önceki blog yazımızda Akademi sürecinin ilk adımları olan kurum içerisinde Akademi markasının duyurulması ve [email protected] e-posta adresinin açılması adımlarından bahsetmiştik. Bu blog yazımızda ise sonraki birkaç aşamadan bahsedeceğiz.
İÇ İLETİŞİMİN YÜRÜTÜLMESİ
Akademi Hizmetlerinin başarısında iç iletişim güçlü bir temel oluşturur. Akademi sürecinde, bu temel adım, çalışan bilgilerinin toplanmasıyla başlar. İsimler, soyisimler, pozisyonlar ve iletişim bilgileri gibi temel veriler insan kaynakları birimi aracılığıyla titizlikle elde edilir. Bu veriler şirket içi iletişimi güçlendirirken Akademi sürecinin yönetiminde de kritik bir rol oynar. Bu verilerin düzenli takibini ve güncellemelerin kolayca yapabilmek için bilgiler belli bir yerde depolanır. İletişim kanallarının açılmasıyla, Akademi'nin iletişim merkezi olan akademi@firmaadı.com adresi devreye girer. Katılımcılarla bu adres aracılığıyla doğrudan iletişime geçilir, böylece iletişim daha kişisel ve erişilebilir hale gelir. Duyurular ve hatırlatmalar da aynı adres üzerinden gerçekleşir, bu da sürecin şeffaf ve düzenli bir şekilde yönetilmesini sağlar. İç iletişimin bu adımı, Akademi sürecinin başarılı ilerlemesini ve katılımcıların tam entegrasyonunu sağlar.
YETENEK ENVANTERİ ÇIKARMA
Her şirketin en büyük gücü çalışanlarıdır ve onların yeteneklerini etkin bir şekilde yönetmek, başarının anahtarıdır. Akademi hizmetleri, bu önemli adımı atarken çalışanların güçlü yönlerini ortaya çıkarmak için bir yol haritası sunar. Departmanlar arası sınıflandırma yapılarak, her bir rol için gereken beceriler belirlenir ve çalışanlar bu becerilerini ölçebilecekleri bir teste tabi tutulurlar. Bu test, çalışanların güçlü ve geliştirilmesi gereken alanlarını belirleyerek ihtiyaçların netleşmesine yardımcı olur. Elde edilen verilerin değerlendirilmesiyle, şirketin hedefleri doğrultusunda bir yol haritası oluşturulur ve eğitim süreci planlanmaya başlanır. Bu, çalışanların bireysel gelişimlerini desteklemenin yanı sıra, şirketin genel performansını artırmak için kritik bir adımdır.
SONUÇ
Digital Skills Hub'ın Akademi Hizmetleri nasıl yönetilir serisinin bu ikinci bölümünde, iç iletişimin yürütülmesi ve yetenek envanteri çıkarma süreçlerine odaklandık. İç iletişim, çalışanların bilgilerinin toplanması ve iletişim kanallarının açılmasıyla önemli bir adım olarak belirlendi. Bu adımın doğru şekilde yönetilmesi, Akademi sürecinin başarılı ilerlemesini ve katılımcıların entegrasyonunu sağlar. Ardından, yetenek envanteri çıkarma sürecinde, çalışanların güçlü yönlerini belirlemek için yapılan sınıflandırma ve değerlendirme adımlarına değindik. Bu adım, şirketin hedeflerine uygun bir yol haritası oluşturarak eğitim sürecinin planlanmasını sağlar.
Sonuç olarak, Digital Skills Hub'ın Akademi Hizmetleri, şirketlerin çalışanlarının potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve genel performanslarını artırmak için kritik bir adım sunar. Bu süreçlerin başarılı bir şekilde yürütülmesi, kurumların rekabet avantajını artırırken çalışanların da bireysel gelişimlerini destekler.
İlginizi çekebilecek diğer yazılar,
Motion design content to your inbox
Lorem ipsum dolor sit am consetetur sadips